Skip to main content
4K Streaming

4K streaming met Vimeo

Vimeo biedt nu ook 4K streaming en treed daarmee in de voetsporen van andere online videoreuzen, zoals Amazon Instant Video, Netflix, Vudu en YouTube. De feature is momenteel alleen beschikbaar voor een deel van hun kijkers, maar tijdens het eerste kwartaal van 2016 zal het beschikbaar zijn voor iedereen.

Ondertussen begint het bedrijf ook met aangepaste bitrate streaming op de verschillende platformen waarop het beschikbaar is en de twee platformen die het eerst aan de beurt zijn, zijn iOS en Apple TV. Het bedrijf zegt dat stappen worden ondernomen om deze feature in de komende maanden ook naar Android, Amazon Fire TV en Roku te brengen. Deze feature maakt het mogelijk om automatisch de streaming kwaliteit aan te passen op basis van de internetverbinding van de gebruiker.

Het bedrijf begon bijna een jaar geleden te experimenteren met 4K inhoud, waarbij iedereen met een $200 per jaar Pro account Ultra HD video’s kon uploaden. Kijkers konden deze content tot op heden echter alleen maar downloaden en niet streamen.

Andrew Pile, de CEO van het bedrijf reageerde op het nieuws. ‘We hebben vorig jaar 4K upload ondersteuning voor onze Pro abonnees gelanceerd en nu we steeds meer schermen met 4K resolutie op de markt zien verschijnen, zijn we enthousiast om aangepaste streaming op Vimeo aan te bieden.’

Waarom 4K Streaming

Volgens de service hebben ze meer dan 170 miljoen kijkers per maand. Het bedrijf begon als een relatief standaard platform waar je video’s kon delen in 2004, maar biedt nu ook betaalde on-demand content aan. Het ‘Vimeo on Demand’ platform is uniek, aangezien personen die content creëren naast het verhuren of verkopen van individuele titels ook hun eigen soort Netflix aan kunnen bieden.

Je zal je mogelijk nu afvragen waarom het belangrijk is dat deze services 4K streaming aanbieden. Nou, de behoefte aan 4K content begint steeds meer te groeien, aangezien er steeds meer televisies, monitors en andere apparaten die de nieuwe resolutie ondersteunen verkocht worden. De televisie industrie lijkt echter geen haast te hebben om over te stappen op 4K en het duurt nog maanden voordat de eerste Ultra HD Blu-ray spelers en schijven beschikbaar zijn. Het is dus aan de streaming services om deze dorst van 4K streaming te lessen. Het lijkt erop dat ze dit maar al te graag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *