Skip to main content

Over deze b2b marketing en sales weblog

About

In deze blog schrijf ik vooral over de gestage ontwikkelingen en revolutionaire trends in marketingland met een focus op Business-to-Business (B2B). Aangevuld met grensverleggende nieuwigheden en bewezen krachten uit de commerciële wereld. Kortom, eigenlijk alles wat met B2B marketing en sales te maken heeft. Maar behandel daarnaast ook regelmatig andere zaken die me op dat moment interesseren, enorm intrigeren, of die gewoon op een heerlijk luchtige manier grappig zijn.

Achtergrond in B2B marketing & sales

Ik ben ruim tien jaar actief als verkoper en marketeer bij een aantal Nederlandse en grote Amerikaanse IT-bedrijven zoals PTC en Lionbridge. Daarbij met name gericht op het werven van nieuwe klanten of het in de markt zetten van een compleet nieuw product. Eigenlijk altijd op het kruispunt tussen marketing en sales. Business-to-Business verkooptrajecten voor grote opportunities zijn tenslotte eigenlijk vaak een vorm van micro-marketing. Je moet enorm goed weten wie je moet spreken (je doelgroep), wat hun wensen zijn, hoe je mensen kunt triggeren en tot actie kunt aanzetten, etc. Vooral in de wereld van B2B verkoop op strategisch nivo zijn sales en marketing zo erg verweven met elkaar dat ik me eigenlijk altijd met beiden heb bezig gehouden.

Huidige sales en marketing bezigheden

Sinds kort werk ik als account manager bij The MathWorks in Gouda. Dit Amerikaanse softwarebedrijf is ’s werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Lees evt. meer over mijn recente verandering van werkgever. Je kunt trouwens op de Aanbevolen-pagina van deze blog ook zien welke artikelen ikzelf nèt gelezen heb op andere sites en zo interessant vond dat ik ze je aanbeveel om ook eens te lezen.

Over deze B2B marketing & sales weblog

Onderaan ieder artikel op deze website zie je een rijtje knoppen zoals ook onder deze tekst. Gebruik eventueel deze knoppen om te stemmen op het artikel via o.a. eKudos.nl en NUjij.nl en het daarmee aan te raden aan anderen. Lees daarnaast ook eens de eenvoudige uitleg over het abonneren op de RSS-feed van deze site, zodat je voortaan gemakkelijk op de hoogte blijft van de allernieuwste B2B marketing en sales artikelen. Je kunt natuurlijk ook de handige Marketingland.nl button toevoegen aan je Google toolbar. Met deze button ben je niet alleen met één druk op de knop op deze site, maar krijg je ook automatisch een signaal als er weer een nieuw artikel is. Ontvang je de laatste nieuwe berichten echter liever de volgende ochtend in een handige e-mail? Gebruik dan onderstaand formulier:

 

Voer je e-mailadres in en ontvang voortaan nieuwe artikelen per mail:

Heb je suggesties of vragen? Stuur me dan gewoon een e-mail of laat een berichtje achter bij een van de artikelen.

Hoop dat je mijn artikelen leuk, interessant, inspirerend of misschien zelfs gewoon grappig vindt. In ieder geval veel leesplezier