Skip to main content
SEO ranking

Google neemt laadsnelheid van mobiele websites mee in hun ranking

Google is ’s werelds grootste zoekmachine. De meeste personen gebruiken vandaag de dag smartphones om te surfen op het internet en dus ook om gebruik te maken van Google. Omdat steeds meer personen hun smartphones hiervoor gebruiken en niemand tijd wil verspillen aan langzame pagina’s, heeft Google aangekondigd dat ze bij het indelen van de zoekresultaten ook meenemen hoe snel een pagina laadt. Content blijft nog steeds de belangrijkste factor, maar als websites vergelijkbaar presenteren op dit gebied, dan komt de snelst ladende website bovenaan te staan.

Wat betekent dit voor de gebruikers? In de praktijk zal er weinig veranderen, aangezien de meeste websites vandaag de dag goed geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Voor personen die content creƫren en publiceren kan dit echter erg belangrijk zijn en zal ze forceren om een erg snelle website te hebben om te voorkomen dat ze gestraft worden door de Google SEO.

Het is belangrijk om te onthouden dat Google een platform heeft dat ze AMP noemen (Accelerated Mobile Pages), wat precies bedoeld is om het hele internet sneller en beter te maken. En als je hier al gebruik van maakt, dan hoef je je uiteraard geen zorgen te maken over deze verandering. Val je hier echter niet onder en is de SEO-ranking erg belangrijk voor je succes, dan is dit mogelijk een onderdeel waar je je op zal moeten focussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *